Rapola

Lähde matkalle tarinaan ja astu sisään salaperäiseen Jäälinnaan. Tule opastetulle Parantajanaisen kierrokselle ainutlaatuiseen muinaislinnaamme.

 

Sääksmäen alue on viljavaa maata, siellä on ollut asutusta jo kivikaudelta. Rautakaudella Sääsmäki oli aikansa metropoli, sillä siellä asusti noin 500 henkeä koko Suomen niemen 50 000:sta asukkaasta.

 

Tarttila-Sääksmäen 200 hehtaarin muinaismuistoalueella on nelisenkymmentä kiinteää muinaismuistoa, suurin niistä on Rapolan muinaislinna. Rapolan rautakautinen pakolinna on yksi alueen linnaketjun linnoista. Se on suonut turvaa alueen asukkaille, kun muiden linnavuorten huipuilla ovat tulet syttyneet vaarasta varoittaen sotajoukkojen ja ryöstäjien lähestyessä Vanajalla.

 

Jälleen on Rapola uhattuna. Tenholan linnavuoren tuli palaa jo ja vartiotornista on havaittu vieraat purjeet Vanajan selällä. On jo kiire sytyttää Rapolan tuli ja koota heimolaiset turvaan.

Keitä on tulossa, keille kuuluvat nuo uhkaavat uiskot? 

 

Opastettu tarinallinen kierros kestää n. 1,5 tuntia. Pue yllesi säänmukainen varustus ja tukevat maastoon sopivat kengät ja pakkaa mukaasi avoin ja iloinen mieli.

 

Rapola on muinaismuistolain suojaama kiinteä muinaisjäännös. Kaikessa siellä tapahtuvassa toiminnassa noudatamme lakeja sekä Univeräjän ja Metsähallituksen välistä yhteistyösopimusta.

 

Univeräjällä on toiminnanvastuuvakuutus. Harjulla jokainen liikkuu omalla vastuullaan, tarkistathan siis, että tapaturmavakuutuksesi on kunnossa.